AWAS :

BLOG INI ADALAH SEKADAR DIARI PEMILIK BLOG SAHAJA NAA..RESEPI YANG DIKONGSIKAN SEKADAR PANDUAN AKU SAHAJA.SEDAP PUN IKUT ANAK TEKAK AKU SAJA ...HUAHUAHUA...


Saturday, 27 April 2013

Burger Bakar Abang Burn vs Kuey Teow Th'ng Abang

banyak dah tempat makan menarik di Alor Setar ni....hari ni aku terasa nak makan Burger Bakar Abang Burn yang ada cawangan nya di AS..lokasi sangat mudah..di depan kedai Istafa@depan Bank Islam Jalan Shahab Perdana@sebelah pusat jualan kereta cherri....kalau ikut jalan suka menanti just turn left kat lampu isyarat...pi petang..tapi hari ni tak bukak pulak.katanya tutup buat sementara...ada problem kot...hmmm...kecewa sangat..rasa macam nak makan meatball macam bawah ni..huhuhu


teruskan perjalanan ke jalan pegawai...Kuey Teow Th'ng Abangdot...maveles..kalau sapa demam makan kuey teow ni konfem kebah..sedap tak tau nak habag macam mana...nampak macam biasa tapi bila makan rasa macam luar biasa sikit..banyak perasa kot..hahaha...masa aku pi ni walaupun kedainya nama 'abang' tapi yang jualnya semua kakak2...lokasi dia kat medan selera...kalau dari pusat bandar akan jumpa trafic light kat Rumah Mahathir...terus lagi sampai jumpa Masjid...sebelum masjid ada Hong Leong Bank, Bank Islam, Istaffa...lepas tu jumpa traffic light lagi...buat u turn..medan selera betul2 kat traffic light...ramai orang..kena sabar..Alhamdulillah


No comments:

Post a Comment